In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- De Mandemaaker -

Spakenburg, Kerkstraat 103, Noord-Holland
Visspecialiteiten, Nederlands, Frans
De Mandemaaker. Als je bij restaurant de Mandemaaker te gast bent, ben je ook te gast in het hartje van Spakenburg. Het oude voormalige, toen nog aan de Zuiderzee gelegen, vissersdorp, waar tradities nog gelden, het verkeer niet langs raast, waar de tijd soms wel eens een beetje stil lijkt te hebben gestaan. Zeker wanneer je die machtige oude, houten botters met hun imposante zeilen in de haven ziet liggen. Aan die haven ligt ook het meest historische plekje van ons dorp: de oude scheepswerf, waar nog steeds op ambachtelijke wijze botters gerepareerd en soms nog gebouwd worden.
Geschiedenis. Het oorspronkelijk uit 14 oude vissershuisjes bestaande Restaurant De Mandemaaker in Spakenburg werd in de afgelopen 5½ maand grondig verbouwd. Sinds 21 september 2007 is de vernieuwde De Mandemaaker weer geopend. De verbouwing was een enorme klus, maar het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Het nieuwe De Mandemaaker oogt fris, actueel en efficiënt, terwijl toch rustieke elementen van het historische pand bewaard zijn gebleven.
Sfeer & interieur. Restaurant à La Carte; Het à la carte Restaurant van 'De Mandemaaker' met een capaciteit van 60 gasten laat zich moeilijk omschrijven. Zij bieden daarvoor veel mogelijkheden. Je moet het eigenlijk zelf komen ervaren!

Alleen, in klein of in groot gezelschap. 'De Mandemaaker' speelt flexibel in op jouw wensen en maakt het je graag naar de zin. Want voor ons Restaurant voert gastvrijheid al ruim 40 jaar de boventoon.

Voorkamer; Met de Voorkamer bieden we een sfeervolle, afgesloten ruimte voor een intiem diner in kleine kring, tot zo'n 24 personen.

Terras; Het terras van 'De Mandemaaker' is een heerlijke plek voor smaakvol genieten met uitzicht op de botterhaven en het historische Spuiplein. Ook wanneer het weer wat minder aangenaam is, is het op het verwarmde terras goed toeven.
Keuken & kaart. 'De Mandemaaker' staat voor goede smaak, zonder pretenties. 'De Mandemaaker' biedt een à la carte restaurant, zalenaccommodaties en een KookStudio. Je kunt bij ons terecht voor een intiem diner, lunch, receptie of vergadering in kleine kring, partij of een groot gezelschap.

Gastvrijheid is al meer dan 40 jaar bij restaurant de Mandemaaker kenmerk! Ontdek de smaak van Spakenburg in stijl!
Recensies. Goddelijke sliptong in Spakenburg Met een grote omweg, stuiterend over nostalgie, komen we in het pittoreske vissersstadje waar de Heer nog in ere woont en de Utrechters op zonnige zondagen massaal naar toe fietsen om er alles te doen wat God op zondag verboden heeft. Restaurant de Mandemaaker in de Kerkstraat moet er al sinds mensenheugenis zijn, maar het geheugen van de tafelpartner heeft hier een kleine lacune. 'We aten nooit uit, we haalden hooguit Chinees daar aan de overkant.' De Mandemaaker oogt in elk geval alsof het heel wat oude Spakenburgse geheimen in zich draagt, goed verstopt onder de ouderwets geblokte tegelvloer in de gang en achter de keurig gesausde muren in het restaurant. Hier moeten kilo's vis en vlees doorheen zijn gegaan. Maar de geschiedenis voelt er als een luchtige entourage in een tijdloos eigentijds decor. En ja hoor, ook hier kleurt de zwoele stem van Norah Jones, decent op de achtergrond, de dranken en de spijzen. De wijnkaart beslaat enige bladzijden, maar die gaan we echt niet allemaal lezen; we vragen of de jongeman ons iets kan aanbevelen. Dat kan hij zeker en omdat hij ons niet wil vervelen met praatjes over neus en afdronk, laat hij ons simpelweg proeven van de Mantel Blanco 2002 (sauvignon blanc) uit het Spaanse Rueda. Een voltreffer, vinden we, maar we zullen hier ook niet uitweiden over de kruidige, licht geparfumeerde, goudgele enzovoorts. We eten zoals afgesproken een gerookte palingsalade die lekker fris is, maar iets teveel wordt overheerst door de rode uitjes, en gamba's in een tempurabeslag met zelfgemaakte mayonaise die bewijst dat het inderdaad de moeite loont om zelf te kloppen. De combinatie van verschillende soorten vis naar keuze van de chef is royaal, maar de gepocheerdekabeljauw smaakt net teveel naar ammoniak, wat betekent dat hij al een tijdje niet meer heeft gezwommen. De tonijn is prachtig rosé en en de gebakken heek en de snoekbaars bewijzen dat het leven ook heel best kan zonder kabeljauw.
Ondertussen jubelt de tafelpartner een hartstochtelijk loflied op haar sliptong. 'Hij is écht lekker. echt. Moet je proeven.' Inderdaad ligt de vis erbij alsof hij net uit het water is gesparteld. Niet te gaar, het vlees sappig en mals, krokant gepaneerd. Terug in de auto gaat de lofzang nog kilometers door. 'Lekker hoor, echt. Dat vind ik nou zo knap. Als je zoiets gewoon goed doet.' Copyright: de Volkskrant
Telefoon: 033-2980255
Website: http://www.demandemaaker.nl

De Mandemaaker, Spakenburg, Kerkstraat 103, Noord-Holland
vanaf 11.30 uur (zondag gesloten)