In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- De Roode Leeuw -

Damrak 93-94, Amsterdam
Nederlandse Regionale specialiteiten
De Roode Leeuw. Restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam bestaat al sinds 1911. Met de houten lambrizering, Art deco elementen en houtsnijwerk kan De Roode Leeuw worden beschouwd als een Amsterdams instituut. In 2006 is het restaurant volledig gerenoveerd met behoud van de typische stijlelementen.

Restaurant De Roode Leeuw is een unieke ontmoetingsplaats in het hart van het historische centrum van Amsterdam. Hier kan men genieten van een ontbijt, een lichte lunch, een drankje of een hapje of een culinair diner.

Tussen 10.00 uur 's ochtends en 23:30 uur kunt u hier genieten van een gevarieerd aanbod aan drankjes en hapjes met uitzicht over het Damrak, de meest geanimeerde straat van Amsterdam.

Vanaf 12:00 tot 22:00 is de keuken geopend en kunt u een keus maken uit De kaart van Nederlandse Regionale specialiteiten en andere heerlijke gerechten van onze a-la-carte kaart.
Geschiedenis. Al in 1454 kwam de naam Restaurant DE ROODE LEEUW in de analen van Amsterdam voor. Het was toen een voorname herberg op de Dam, op de plaats waar nu het gebouw van Peek & Cloppenburg staat. Er waren toen meer herbergen in Amsterdam als hotels nu.

In 1837 werd het pand verkocht en door een ander gebouw vervangen.DE ROODE LEEUW duikt echter op een andere plaats op de Dam weer op als Noord- Zuid Hollandsch Koffiehuis DE ROODE LEEUW. Dit pand moest echter wijken voor een herstructurering van de Dam. Twee leden van de Raad van Beheer van de Amstel brouwerij Jhr. Ernest de Pesters en Jhs. Pierre Herbert Bicker, besloten in 1991 een hotel te openen aan het Damrak en kochten 2 panden op op de huidige lokatie van Restaurant DE ROODE LEEUW, Damrak 93 en 94. Architect Foeke Kuipers ontworp het hotel dat in 1912 zijn deuren opende. Het hotel beschikte toen over 35 kamers, een heel groot restaurant met biljart en kegelbanen en een aantal zalen op de 1e verdieping. De keukens bevonden zich op de tussenverdieping. Al in 1918 werd besloten een aantal aangrenzende panden aan te kopen voor verdere uitbreiding van de capaciteit.

In 1935 werd het terras van Restaurant DE ROODE LEEUW volledig getransformeerd tot een permanenete veranda. Na de 2e Wereldoorlog voerden de Commissarissen een stevige discussie over de modernisering van het hotel. Eén van de Commissarissen was van mening dat er geen vraag was naar privé badkamers in dit soort hotel. Toch werden alle kamers van een eigen badkamer voorzien. De vraag naar zalen door verenigingen nam af na de oorlog en de zalen werden gebruikt om maaltijden te serveren aan groepen, een nieuw soort reizigers na de oorlog. In 1956 verdween de karakteristieke gevel en werden er 2 verdiepingen toegevoegd.

In de jaren zeventig van de afgelopen eeuw nam de vraag naar vergaderaccommodatie af en werden de meeste zalen op de 1e verdieping tot kamers omgebouwd. In 1986 werd De ROODE LEEUW een 4* hotel en ook de laatste zalen werden tot kamers verbouwd. In het begin van de jaren negentig kreeg het Restaurant een State-of-the-art keuken. Tegelijkertijd begon DE ROODE LEEUW als lid van " Neerlands Dis" , de Nederlandse Regionale keuken te promoten.

In 2000 en 2001 werden alle kamers volledig gerenoveerd en ook in de jaren die daarop volgden werden grote investeringen gedaan. Alle kamers kregen individueel te regelen klimaatcontrole, LCD televisieschermen en breedband internet verbindingen. In 2006 werd begonnen met de renovatie van alle badkamers . Gedurende een 2 weken lange ingrijpende renovate werd ook het restaurant in 2005 aan de eisen en smaak van deze tijd aangepast, echter met behoud van de karakteristieke stijl.

Sinds 1934 doet Sinterklaas in november zijn intrede in Amsterdam. Op zijn schimmel trekt hij door de stad in een kleurrijke parade. Hij hield altijd stil bij de Oporto Bodega naast de ROODE LEEUW om een glas Port te drinken. Toen de Bodega in 1962 werd verkocht nam DE ROODE LEEUW de traditie over en ook nu nog stopt Sinterklaas ieder jaar bij ons voor de deur.

De Directeuren van N.V. Hotel Café Restaurant De Roode Leeuw
Sfeer & interieur. Restaurant De Roode Leeuw bestaat al sinds 1911. Met de houten lambrizering, Art deco elementen en houtsnijwerk kan De Roode Leeuw worden beschouwd als een Amsterdams instituut. In 2006 is het restaurant volledig gerenoveerd met behoud van de typische stijlelementen.
Keuken & kaart. SPECIALITEITEN “DE ROODE LEEUW”

Voorgerechten

Haring Hollandse haring met aardappelsalade en bietendressing (en een glaasje korenwijn) €10,25 (€ 11,25)

Amsterdamse kabeljauwkroket Kabeljauwkroket met peterselie en ui. € 9,00

Nagelhout Twents nagelhout met geitenkaas en tomatenmarmelade. € 12,25

Bloedworst Bloedworst met rode kool, appel en kalfsjus. € 9,25

Rosbief Rosbief met asperges, knolselderijsalade en mosterddressing . € 12,00


Salades

Salade met makreel Kropsla met makreel, radijs, haricots verts, bloemkool en tomaat. € 9,95 Als hoofdgerecht € 14,95

Salade met eendenborst Salade met gerookte eendenborst, frambozen en baby- maïs € 10,95 Als hoofdgerecht € 15,95

Witlofsalade Salade met witlof, boerenham, ei en blue Alkmaar dressing. € 10,95 Als hoofdgerecht € 15,95


Soepen

Brabantse groentesoep Brabantse groentesoep met balletjes en vermicelli. € 8,50

Erwtensoep Erwtensoep met rookworst en katenspek. € 7,50


Hoofdgerechten

Vegetarisch Edammer kaaskroket, asperges en aubergine met groenten. € 18.00

Waterzooi Waterzooi van Noordzee vis met sjalotten en peterselie. € 23.00

Zalm Gebakken zalm in het groen. € 20,00

Dorade Gegrilde dorade met een saus van tomaat, bieslook en koriander. € 23,00

Stampotten Stamppot van spinazie en hutspot met sukadevlees, worst, spek en jus. € 19,50

Kipsaté Spiesjes van kippenvlees met pindasaus, gebakken uitjes, atjar tampoer en friet. € 17.50

Kapucijners “met alles erop en eraan”… …met uitgebakken spek, kalfsgehakt, gebakken uienringen, gekookte aardappelen en een garnituur van piccalilly, zilveruitjes, augurk en appelcompote. € 19,50

Nijkerkse maïskipfilet Nijkerkse maïs kipfilet met basilicum en gedroogde tomaat. € 19,50

Runder- entrecote Gegrilde entrecote met paprika en groene pepersaus. € 26,00

Lingense Lamslende Gebraden Lingense lamlende met tijm, knoflook en lamsjus. € 26,00

Extra salade: € 4.50


Dessert Menu

Hemelse modder; witte en bruine chocolademousse. € 8.00

Advocaatbavarois met boerenjongens en een Madeleine. €8.00

Rabarber en sabayon met rabarber-sorbetijs €8.00

Bitterkoekjespudding met koffieparfait en een truffel. € 8.00

Crème brûlée met vanilleijs € 8.00

Fruitsalade met aardbeiensorbetijs € 9.00
Telefoon: 020-5550666
Website: http://www.restaurantderoodeleeuw.nl

De Roode Leeuw, Damrak 93-94, Amsterdam
Dagelijks van 7.00 tot 23:30 uur.